header 2

Onze bedrijfsonderdelen

In Nederland houden de 2.000 medewerkers van BP zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen (ook wel ‘downstream’ activiteiten genoemd).

De afnemers van BP in Nederland bevinden zich in vrijwel alle sectoren, waaronder de lucht- en scheepvaart, de landbouw en de grote industriële bedrijven. De weggebruiker in Nederland kan terecht bij zo’n 350 BP tankstations, waarmee BP één van de grotere partijen op de Nederlandse brandstoffenmarkt is.

Binnen de ‘downstream’ sector vallen de activiteiten met betrekking tot de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen.

Wij beschikken over een grote raffinaderij in de Europoort. BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR) heeft de grootste raffinagecapaciteit voor ruwe olie van alle raffinaderijen in Europa en produceert een breed scala aan zowel eind- als halffabricaten. Deze producten, zoals LPG, euro-loodvrij, diesel en kerosine zijn niet alleen bestemd voor de Nederlandse markt, maar worden ook geëxporteerd naar een groot aantal andere landen, waaronder Duitsland, België, Luxemburg, Engeland en de Verenigde Staten. BPRR heeft een opslagcapaciteit van 4.3 miljoen kubieke meter (verdeeld over ongeveer 100 tanks) en produceert dagelijks 400.000 vaten aardolie, ofwel zo’n 19 miljoen ton per jaar.

De weggebruiker kan in Nederland terecht bij zo’n 350 BP tankstations, waarmee wij één van de grotere partijen op de Nederlandse brandstoffenmarkt zijn.
Met een hoogwaardig assortiment smeermiddelen en speciale producten onder de merknamen BP en Castrol bedient BP naast de weggebruiker op de service stations vrijwel alle bedrijfssectoren. Van grote, gespecialiseerde industriële bedrijven tot de landbouw en van transport- en garagebedrijven tot de scheep- en luchtvaart. De afdeling smeermiddelen houdt zich tevens bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en diensten die voldoen aan de noodzaak van innovatie, betrouwbaarheid en kostenreductie.

BP levert smeermiddelen en brandstoffen aan de Europese binnenvaart en de internationale (zee)scheepvaart. Voor de belevering van de binnenvaart sector beschikken wij over een netwerk van bunkerstations en -boten op alle belangrijke vaarwegen in Europa - en dus ook in Nederland. Voor wat betreft de (zee-)scheepvaart zijn wij vertegenwoordigd in 50 landen en 300 havens overal ter wereld, maar een groot deel van de activiteiten vindt plaats in de Rotterdamse haven.

Air BP is in Nederland vertegenwoordigd op diverse vliegvelden voor de levering van luchtvaartbrandstoffen aan de verschillende segmenten van de luchtvaartindustrie.