BP Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Vanaf de ontvangst van jouw sollicitatie tot de afsluiting van de procedure stap voor stap.

Wij komen graag zoveel mogelijk te weten over jouw toegevoegde waarde voor onze service stations. En jij krijgt zoveel mogelijk informatie over ons, zodat je aan het eind van de procedure een helder beeld hebt van wat je kunt verwachten van de werkzaamheden op een service station en van ons als werkgever.

Let op het eerste contact is al snel, op werkdagen binnen 24 uur na het versturen van je sollicitatie. Daarnaast werken onze recruiters ook op diverse avonden dus je kunt ook 's avonds gebeld worden, dit is te allen tijde voor 20.00 uur.

Concreet bestaat onze procedure uit twee gesprekken:

  1. Het eerste gesprek is een telefonisch interview, waarin we de voor ons belangrijke functiecriteria en voor jou interessante informatie zoals salaris, contracturen en werktijden zullen bespreken. In dit gesprek proberen we er gezamenlijk achter te komen of de functie waar je op hebt gesolliciteerd ook de functie is die jij ambieert. Ook verwachten wij dat jij de kwaliteiten en flexibiliteit in huis hebt om de functie een goede invulling te kunnen geven. 
  2. De laatste stap is een tweede gesprek op het BP service station met het management. Indien dit gesprek voor zowel jou als het management positief is verlopen, worden jouw gegevens doorgestuurd naar onze afdeling Human Resources op het Support Office in Rotterdam Europoort.

De afdeling Human Resources verzorgt het opmaken van een arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst en informatie over arbeidsvoorwaarden worden in een grote envelop naar jouw huisadres gestuurd. In de envelop zit ook het aanvraagformulier voor een VOG. De VOG wordt aangevraagd in de gemeente waar je woonachtig bent. Alleen als de VOG wordt afgegeven kan je bij ons in dienst treden.

Actomat heeft toegang tot het Waarschuwingsregister. Wat betekent dit? Onze onderneming voert een actief beleid om fraude binnen het bedrijf te voorkomen. Het Waarschuwingsregister is een onderdeel hiervan. Dit betekent dat de onderneming adequaat omgaat met fraudegevallen. Bij fraude volgt te allen tijde ontslag en aangifte bij de politie.

Voor meer informatie: www.stichtingfad.nl

 

logofad 180x144