Mark

Mark

Ik ben Mark, 21 jaar en sinds september 2015 ben ik werkzaam bij BP de Leeuw in Dordrecht. Dit is een lokaal tankstation, gelegen in de woonwijk Sterrenburg. Een echt buurtstation met voornamelijk vaste gasten. Hier heerst altijd een gezellige sfeer!

 

Persoonlijk

We hebben ruime openingstijden: het station is dagelijks tot 0:00 uur geopend. Op weekdagen gaan we om 6:00 uur open, op zaterdag om 7:00 uur en op zondag om 8:00 uur. Het typische aan deze locatie is dat we voornamelijk vaste gasten hebben. Daarom leer je veel gasten ook persoonlijk kennen. Het gaat hier om gasten van klein tot groot: van voetballende kinderen uit de buurt die wat te drinken kopen tot oudere dames die een weekvoorraad aan sigaretten komen kopen. Het is een uitdaging om van de gasten te onthouden welke sigaretten ze altijd kopen; die herkenning wordt zeker gewaardeerd.

 

Flexibele baan

Als verkoopmedewerker word ik ingepland op alle voorkomende diensten, zowel vroeg als laat. Dit maakt het een zeer flexibele baan. Momenteel heb ik een contract voor 24 uur per week. Dit was eerst 16 uur per week, maar toen ik stopte met mijn sportopleiding was er gelukkig ruimte om mijn contracturen te verhogen. Nu heb ik een tussenjaar en vraag ik mezelf af of ik weer een studie op wil pakken of misschien wil doorgroeien bij BP. Of het goed te combineren valt met andere bezigheden? Ik voetbal en dat valt prima in te plannen. BP vraagt van mij behoorlijk wat flexibiliteit, maar er wordt ook rekening gehouden met mijn privé-agenda. Zolang ik maar duidelijk en ver van te voren aangeef wanneer ik niet kan werken. De roosters zijn hierdoor over het algemeen zes weken van te voren bekend. En natuurlijk belt mijn leidinggevende mij ook wel eens met de vraag of ik dezelfde dag een dienst over kan nemen. Zo lang ik kan, is dat voor mij geen probleem.

 

Afwisseling

Er is bij BP veel afwisseling in de werkzaamheden. Omdat je op deze locatie vaak alleen staat, komt er veel meer bij kijken dan men vaak denkt. Je bent verantwoordelijk voor de geldstroom. Mijn primaire taak is ervoor zorgen dat de gasten hun producten en brandstof betalen. Maar er is meer dan dat, zoals het bijvullen en spiegelen van producten, het schoonhouden van de shop en het voorterrein en bijdragen aan een veilige omgeving. Het is belangrijk om een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben als je hier werkt. Zelfstandig werken en na blijven denken over mogelijke risico’s zoals winkeldiefstal en doorrijders is hierbij essentieel.

 

Veiligheid

Veiligheid is het belangrijkste thema binnen BP. Ook als verkoopmedewerker merk ik dat veiligheid op één staat. Er zijn strikte regels waar ik me aan moet houden. Zo werken we ’s avonds vanuit een beveiligde ruimte; je staat dan achter kogelwerend glas. Ook draag ik veiligheidsschoenen. Dat was eerst wel even wennen, maar zodra je bijvoorbeeld met zware rolcontainers werkt kom je er al snel achter waarom stevig schoeisel belangrijk is. Als we buiten aanwezig zijn, dragen we een opvallend hesje zodat we extra goed zichtbaar zijn. Ook zijn er verschillende noodstoppen en is er een noodplan waarin staat beschreven hoe je om moet gaan met de belangrijkste calamiteiten. Mijn rol in het borgen van de veiligheid is dat ik oplettend blijf en me bewust ben van mogelijke gevolgen van gedrag van de gasten. Laatst maakte ik nog mee dat iemand een asbak leegmaakte in een prullenbak op het voorterrein. Zoiets kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je mensen ergens op aan durft te spreken. Vaak hebben mensen niet eens door dat hun gedrag grote gevolgen kan hebben. Daar moet je ze dan op een vriendelijke manier op wijzen. Het werken bij BP heeft me zeker geholpen in de ontwikkeling van mijn assertiviteit.

 

Inwerktraject en trainingen

Mijn inwerktraject bij BP begon met het lopen van een veiligheidsronde. Hierbij maakte ik kennis met de belangrijkste veiligheidsmaatregelen en –middelen, van de kassa tot aan de shop, magazijn, wasstraat en het voorterrein. Ik leerde snel om te gaan met het kassasysteem en werd eerst boven bezetting ingewerkt. Binnen een maand stond ik zonder collega’s ingeroosterd. Dit is voor sommigen zelfs nog eerder, maar dit is afhankelijk van het aantal uur dat je werkt. Binnen mijn proeftijd van twee maanden heb ik online trainingen van BP gevolgd. Hierdoor maakte ik kennis met de belangrijkste procedures en leerde ik de organisatie beter kennen. Zodra ik mijn proeftijd succesvol had doorlopen, werd ik ook ingeschreven voor andere trainingen zoals BHV en Veiligheidsgedrag.

 

Verantwoordelijkheid

Waarom iemand bij BP zou moeten solliciteren? Het is echt een leuke baan waarbij je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelt. Ondanks dat je op deze locatie vaak alleen staat, heb je toch veel contact met je collega’s. Hier heerst een collegiale sfeer en vanaf het eerste moment heb ik me hier welkom gevoeld. Ook heb ik geleerd om zelfstandig te werken en initiatief te nemen. Als je ziet dat iets defect is, dan meld je dat direct. Als je ziet dat een stelling scheef hangt, omdat er een gast tegenaan is gelopen probeer je dit ook direct te verhelpen. Of als er bijvoorbeeld een gast tegen het verkeer in de oprit op komt rijden. Daar spreek je die persoon dan op aan. Maar dan moet je dat wel gezien hebben natuurlijk; opletten blijft belangrijk. Uiteindelijk gaat het erom dat ik bijdraag aan een prettige ervaring voor zowel de gasten als je collega’s in een veilige werkomgeving. Graag tot ziens bij BP de Leeuw!